Lanceer jouw content naar meer online zichtbaarheid

Goede content lukraak op je website plaatsen is als een gouden speld in een hooiberg smijten. Zonder de juiste aandacht kijkt niemand ernaar om en verliest je content zijn waarde. Zonde. Om je landingspagina’s te laten pieken, is het dus belangrijk om content te combineren. Zo boost jij je online zichtbaarheid. Hoe je dat precies doet, lees je in dit blog. 

Ontmoet de contentraket

Content combineren is dé manier om jouw landingspagina te lanceren. Denk aan referentieverhalen, blogs, socialmediaberichten en mailflows. Wij gaven deze verzameling een naam: de contentraket. Hiermee kun je makkelijk zelf aan de slag via de volgende stappen:  

Stap 1: Maak een strategisch plan

Iets zonder plan uitvoeren, is als een kamelenrace rijden op een muilezel: je ligt bij voorbaat al achter. Ga daarom eerst met je team rond de tafel zitten. Breng je doelgroep, bedrijfsidentiteit en wensen in kaart – en laat die in de contentraket naar voren komen. Zo weet je ook concreter welk content bij jou past. 

Stap 2: Lanceer jouw contentraket

Trek lezers vanuit alle hoeken van het online universum naar jouw pagina. Bijvoorbeeld met een longcopy, rubriek, column, checklist of blog. Werk die uit en lanceer jouw contentraket naar meer online zichtbaarheid en een stroom aan nieuwe websitebezoekers. 

 

Een voorbeeld 

Je maakt van één thema een gedachtewolk. Voor het gemak nemen we de aardbei. Licht dit onderwerp uit met:  

·               een blog over de voordelen van de aardbei;  

·               socials met tips voor het gebruik van de aardbei;  

·               een referentieverhaal over een aardbeienplukker; 

·               een sfeerverslag van een dag op het aardbeienveld. 

 

Stap 3: boost jouw content

Ten, nine, eight ... Het aftellen is begonnen. Jouw contentraket schiet de lucht in. Let erop dat hij daar ook blijft: houd je content up-to-date en verfris je onderwerp met nieuwe content. Zwengel die ene blog nog eens aan met een nieuwe socialreeks. Houd je landingspagina’s actueel. Zo blijf jij online in de zevende space-hemel.  

Laat jouw content stralen met een DLG-contentraket. 


Vorige
Vorige

Communicatiemedewerker nodig jezelf uit aan de directietafel: 3 tips en een cadeau

Volgende
Volgende

Kleurrijke webteksten voor Mozaiekbank.nl | Referentie